Hiánypótló e-kereskedelmi szakmai nap a nemzetközi terjeszkedésről

 

ILYEN VOLT A GROWWW EXPORT AKADÉMIA

A vártnál nagyobb érdeklődés mellett tartottuk meg az első Growww Export Akadémiát, ahol az e-kereskedelem export vonatkozásairól szóló előadásokat hallgathatták meg a vendégeink.

Nagyon köszönjük a vendégeinknek és az előadóknak, hogy bizalmat szavaztak a rendezvénynek, bízunk benne, hogy találkozunk még ebben a formában.

AZ ALÁBBIAKBAN VISSZATEKINTHET AZ ESEMÉNY PROGRAMJÁRA, ELŐADÓIRA.

A piac óriási: 1,4 MILLIÁRD € VS. 530 MILLIÁRD €

Az európai piacok az ugrásszerű növekedés lehetőségét tartogatják a magyar piacon sikeres webshopok számára. Tudatos országnyitásokkal azonnal tíz-hússzoros piacok válnak elérhetővé.

Az Ecommerce Europe jelentése[1] alapján a magyar e-kereskedelem teljesítménye 1,4 milliárd € volt 2016-ban, míg az európai 530 milliárd €: százmilliós vevőtömeg, növekvő forgalmak, stabilitás, pezsdítő szakmai kihívás és óriási presztízs csábít. Ismerje meg, hogyan hasíthat ki ebből a gigantikus tortából az Ön vállalkozása is egy szeletet.

 

4 OBJEKTÍV OK, AMIÉRT KIHAGYHATATLAN A RENDEZVÉNY

ez egy új szakma

A külkereskedelemet főiskolákon, egyetemeken oktatják. Azonban az e-commerce területén ez a tudás nem használható. Más képességekre, másfajta tapasztalatokra és gondolkodásmódra van szükség. Ráadásul eltér attól is, ami a sikeres webshop felépítéséhez kellett. Ez annyira új és különleges tudás, hogy sehol nem tanítják.

Ehhez az exkluzív tudáshoz férhet hozzá, a terület legtapasztaltabb szakértőitől – akik az elmúlt évek szinte összes nagyobb sikeres magyar piacnyitásának támogatásában részt vettek.

az országhatár növekedési korlát

A hazai e-kereskedelmi vállalkozások többsége nem úgy indult, hogy egyszer nemzetközi terjeszkedésbe kezd. Sokan nem is gondolták, hogy egyszer elérik a növekedés korlátját, és az pont az országhatár lesz. Ezért aztán nem külföldi terjeszkedésre építették a céget. Márpedig a sikeres külföldi  piacra lépésnek vannak szabályai, amelyek elengedhetetlen a sikerhez. Elmondjuk, mik ezek.

 másolható példák, esettanulmányok bennfentesektől

Kevés magyar vállalkozásnak sikerült a külföldi piacra lépés, nagyon kevés a jó hazai  példa, amit követni lehetne, és sokszor ők sem tudják pontosan a siker okait. Kézenfekvő lenne bevonni egy szakértőt. Igen ám, de külföldi e-kereskedelmi piacnyitási tapasztalattal rendelkező szakemberből még Európában is kevés van – nemhogy Magyarországon. Közülük négy biztosan ott lesz a szakmai napon, hogy átadja a tudását.

 tökéletes az időzítés!

Minden együtt áll: a piac érett, az e-kereskedelem szárnyal; az Európai Unió megkönnyíti a kereskedelmet; a szükséges technológia elérhető és megfizethető; a lokális piacok és a nyelvi fragmentáltság versenyelőnyt jelent . Soha nem volt még ennyire könnyű külföldi piacra lépni. Azonban ez az előny átmeneti. Jöjjön el a szakmai napra és aknázza ki!

 

KÖSZÖNTJÜK A PIAC LEGJOBBJAI KÖZÖTT!

 

Az, hogy Ön itt van, azt jelenti, hogy a legjobbak közé tartozik. A külföldi piacra lépés óriási piaci potenciált és presztízst jelent. Olyan ez, mint bekerülni a Bajnokok Ligájába. Sokan csak a versenytársak sikereit látva érzik úgy, hogy nekik kellett volna meglépni. Ugyanis egy sikeres külföldi piacnyitás átalakíthatja a hazai piaci viszonyokat is. Aki időben lép, élvezheti az elsőség minden előnyét:

 • Bövülő értékesítési volumen, jobb beszerzési pozíciók…
 • Piacfoglalás: vannak olyan országok, ahol jelentős online versenytárs nélkül lehet piacra lépni, ami óriási potenciál…
 • Egy sikeres nyitás nagy nyereséggel kecsegtet. Sőt:
 • A vállalkozás akár felvásárlási célponttá válhat, mint történt a Netpincer.hu, a Netrisk.hu és a  Szallas.hu esetében is.
 • Végül egy nemzetközi céget építeni komoly kihívás, igazi életcél…

KINEK SZÓL A GROWWW EXPORT AKADÉMIA?

 • Nemzetközi online piacra lépésen gondolkodó e-kereskedő és offline kereskedő cégek döntéshozóinak: ügyvezetőknek, tulajdonosnak, online üzletág menedzsereknek, webshop menedzsereknek, marketing vezetőknek.
 • Kicsiben már bizonyított e-kereskedőknek, legalább 150 m Ft éves forgalommal rendelkező webshopok vezetőinek. 
 • Versenyképes termékkel, szolgáltatással és kiforrott munkafolyamatokkal, félmilliárdos árbevétellel és 10-20 fős szervezettel rendelkező vállalkozások.
 • Az alábbi iparágak szereplőinek: FMCG, autóipar, divat, egészségügy, játékkereskedelem, könyvpiac, vitamin, elektronika, számítástechnika, szoftver, autóalkatrész, patika kozmetikumok, egészségügyi termékek, alkohol, jegy, ételrendelés, pénzügyi szolgáltatások, mobiltelefon kereskedelem, IT.
 • Piacvezető vállalkozások, amelyek elérték az üvegplafont, lassul a belföldi növekedés tempója, ezért új piacokra van szükség.

EZÉRT ÉRDEMES RÉSZT VENNI AZ EXPORT AKADÉMIÁN:

 • A téma legtapasztaltabb és leghitelesebb előadói osztják meg tapasztalataikat, tudásukat.
 • Exkluzív, máshol nem elérhető tudáshoz juthat. Átfogó, stratégiai képet kap a külföldi piacra lépésről.
 • Online marketing taktitkák, amivel új piacon felzárkózhat a versenytársakhoz.
 • Módszerek szűz piacok letarolásához.
  Beleshet a nemzetközi piacokat alakító trendekbe. Olyan perspektívából láthatja a piacát, amire még keveseknek volt lehetősége.
 • Megismerheti azokat az eszközöket, melyekkel fel tudja mérni a külföldi piaciok potenciálját.
 • Értékes tapasztalatcsere: a hazai e-commerce legpotensebb vállalkozásai és a terület szakértői vesznek részt a szakmai napon.
  A szakmai napon megszerezhető tudás ma versenyelőnyt jelent.

 

Figyelmeztetés! A rendezvény nem technológiai módszertani bemutató. Ez üzleti szempontú, üzleti fókuszú esemény, amely a jelenlegi és leendő piacvezetőknek szól!

EXKLUZÍV SZAKÉRTŐI HÁTTÉR

A szervező Growww Digital Magyarország egyetlen közép-kelet-európai piacokra specializálódott növekedés fókuszú digitálismarketing-ügynöksége. Az ügynökség kiemelkedő piacismeretét és tapasztalatát az egész régióra kiterjedő helyi specialista hálózata biztosítja.

A Growww ügyfelei átlagos év/év növekedése 88%, ami a CEE átlag közel ötszöröse. Partnerei/referenciái között olyan vállalatokat találunk, mint a Mall.hu, Bónusz Brigád, OtthonDepo.hu, Petissimo, POPGOM, Számlázz.hu, E-optika, Concorde, Bisnode, Aegon, Vatera, NNG, Electronic.star, Professia.sk, CrypTalk.

A Growww szakértői szakmai konferenciák rendszeres előadói, valamint szakmai cikkek és tanulmányok szerzői:

forbes logo hvg logo napi.hu logo digitalhungary logo

 

ELŐADÓ SZAKÉRTŐK

Dunder Krisztián, Growww Digital

Dunder Krisztián online üzletfejlesztési szakértő, a Growww Digital ügyvezetője. Specialitása a robbanásszerű online növekedés feltételeinek megteremtése. 16 éve közép- és nagyvállalatok internetes termék- és szolgáltatás fejlesztésével foglalkozik. Krisztián a legjelentősebb hazai internetes konferenciák rendszeresen meghívott előadója, a Digitális Sikertörténetek könyvsorozat szerzője.

Horgos Lénárd, M27 Absolvo

Horgos Lénárd az M27 ABSOLVO egyik alapítója és vezetője, tőkebevonási és M&A szakértő. Nincs sikeres tranzakció megfelelő üzleti terv és stratégia nélkül, így számos jó és rossz példát lát a startup-októl kezdve a scale up-okon át a nagyvállalatokig, itthon és a régióban. Alapítója a Hungarian Business Angels Network-nek, elnökségi tagja a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesületnek.

Kis Ervin Egon, SmartCommerce Consulting

Kis Ervin Egon az e-kereskedelem, digitális gazdaság területén dolgozó üzletfejlesztési tanácsadó és blogger, 2008-2014 között a SzEK.org elnöke. 1999-ben az egyik első hazai webshop elindítója és 2007-ig vezetője volt. A vállalkozást – amely akkoriban egyike volt a 10 legnagyobb hazai e-kereskedelmi cégnek – az RTL majd a Bookline vásárolta fel. A szakember azóta e-kereskedelmi stratégiai tanácsadással, üzleti tervezéssel és üzletfejlesztéssel foglalkozik, a SmartCommerce Consulting vezető tanácsadója.

Szabó László, Growww Digital

Szabó László a 2013-ban alapított Growww Digital digitális marketing ügynökség társalapítója, szakmai vezetője. Több mint 10 éve foglalkozik online kampányokkal, korábban a piacvezető szlovák állásportál, Profesia online marketing szakértője, majd a Daily Mail General Trust Media online állásportálokért felelős regionális marketing koordinátora. A Growww Digital saját fejlesztésű Google Ads automatizációs szoftverének, a ROIminer-nek a szakmai atyja.

Valner Szabolcs, eOptika

Valner Szabolcs – 15 éves tapasztalat vállalkozás-építés és kockázati tőkebefektetések terén. Szabolcs közgazdásznak tanult, és karrierjét a Boston Consulting Group tanácsadó cégnél, majd egy magyar-amerikai kockázati tőke-befektető alapnál kezdte. Eddig 2000-ben a magyar Vatera.hu, az eddigi egyik legnagyobb magyar értékű vállalkozás, alapítója. 13 országban élt és 10 országban dolgozott. Jelenleg budapesti központú, a nemzetközi piacra dolgozó internetes cégeket segít építeni (alapítóként, igazgatósági tagként és befektetőként).

Vadász Illés, Google

Online marketingszakember, jelenleg a Google Industry Managere, a budapesti iroda egyik alapító tagja. Többek között a kiemelt magyar és bolgár ügyfeleknek ad tanácsot, elsősorban performance alapú megoldások terén. Korábban a Canrationnél és a Carussel groupnál dolgzott tanácsadó/projektmendzserként. Tanulmányait a BGF-KKFK-n és az Anglia Ruskin University-n végezte.

Ormós Zoltán, vezető ügyvéd, OrmosNet

Ügyvéd, internetjogász, az Ormós Ügyvédi Iroda vezetője és a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület elnöke. 2000-ben alapította az Ormós Ügyvédi Irodát, mely az informatikai-távközlési szakterületre koncentráló jogi tanácsadási tevékenység Magyarországon elsőként alkalmazott sikeres koncepciójára építve nemzetközi összehasonlításban is számottevő elméleti tudást és gyakorlati tapasztalatot halmozott fel az elektronikus kereskedelmi jog, az informatikai jog, a távközlési jog, a szoftverjog, az adatvédelmi jog, valamint a szerzői jog területén.

Sziebig Péter, Szállás.hu

Sziebig Péter közgazdászként végzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. Az elmúlt 12 évben a legsikeresebb magyar e-commerce vállalatokat segítette a nemzetközi terjeszkedésben. 5 évig felelt a Netpincér.hu cseh és lengyel terjeszkedéséért. A Netrisk.hu kereskedelmi és marketing igazgatójaként hozzá tartozott a biztosítási portál romániai elindítása is. Jelenleg a Szallas.hu lengyelországi piacralépésén dolgozik. Az online piacterek mellett a performancia marketing terület szakértője. A Klikkmánia keresőmarketing ügynökség alapítója.

Bodrogi Tímea, Baker McKenzie

Ügyvéd, adótanácsadó, a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda szenior adójogásza. Több mint 10 éve tanácsol digitális területen működő magyar és nemzetközi vállalatokat a határon átnyúló terjeszkedés adózási kérdéseivel kapcsolatban. Kiemelkedő adóperes tapasztalattal rendelkezik, az ügyfeleket az adójogviták valamennyi fázisában képviseli.

 

 

„NÖVEKEDÉSI PROGRAM”

12:30-13:00 Regisztráció

Kérjük, hogy a regisztráció kezdetére legyen kedves megérkezni. A program nem csak exkluzív, de feszes is, így szeretnénk időben elkezdeni. Az előadások megkezdése után a terem sajátosságai miatt nem áll módunkban szünetig regisztrálókat fogadni.

13:00-13:40 Csábít a régió / Mozgolódnak. Jönnek! Már a spájzban vannak!

Soha nem volt ennyire időszerű a nemzetközi terjeszkedés az e-kereskedők számára. Csehországból, Lengyelországból, Törökországból, sőt, bárhonnan jöhetnek az e-kereskedők a magyar piacra. És jönnek is.
Lehetőségek és veszélyek. Pénz, Paripa, Fegyver. Ne késlekedj! Ne szöszmötölj!

Dunder Krisztián, Growww Digital

13:40-14:00 Finanszírozható-e tőkéből a nemzetközi terjeszkedés?

Miből finanszírozd a nemzetközi terjeszkedésed? Mit vár el a befektető, mikor „szeretnek bele” a sztoridba és terveidbe? Te leszel a következő meghatározó nemzetközi e-kereskedő?
Ha már tudod, hogy lépsz, azt is tudnod kell, miből finanszírozod. Ebben adunk támpontokat.

Horgos Lénárd, M27 Absolvo

14:00-14:20 Körutazás Kelet-Közép-Európában

A Szallas.hu régiós terjeszkedésének tapasztalatai első kézből

Sziebig Péter, Szallas.hu

14:20-14:40 Jogi ellenőrző lista a határon átnyúló kereskedelemhez

A marketinges szempontok mellett legalább annyira fontosak a nemzetközi terjeszkedés jogi aspektusai. Zoltán számos, határon átnyúló e-kereskedelmi projektben vett részt, melyek tapasztalatait egy ellenőrző lista formájában osztja meg a hallgatósággal ezen a rendezvényen.

Dr. Ormós Zoltán, OrmosNet

     14:40-15:00 Szünet

15:00-15:20 A nemzetközi terjeszkedés adózási kérdései

A nemzetközi terjeszkedés során megkerülhetetlenek az online működés adózási kérdései. Útmutató az EU áfa szabályainak útvesztőjében és tapasztalat első kézből arról, hogy a NAV szerint hol húzódik a legális adótervezés határa.

Bodrogi Tímea, Baker McKenzie

15:20-15:40 Ésszel vagy erőből lépj a nemzetközi piacra?

Az eOptika több mint 10 országban terjeszkedik jelenleg. Valner Szabolcs sorozatos internetes vállalkozó stratégiái és műhelytitkai.

Valner Szabolcs & Farkas Gréta, eOptika

15:40-16:00 Hogyan monetizáld a konkurenciádat online!

Konkrét online marketing taktikák, bevált gyakorlatok a Growww Digital növekedésorientált ügynökség saját tapasztalatai alapján.

Szabó László & Flekács Zoltán, Growww Digital

16:00-16:20 Eszközök, reportok, Google-segítség a nemzetközi piacra lépéshez

A Google számos eszközt kínál egyszerű piacelemzéshez, és speciális reportokat nyújt azoknak, akik komolyan gondolják a nemzetközi terjeszkedést.

Vadász Illés, Google

16:20-16:40 Hogyan fedezte fel Kolumbusz Amerikát – Így készítsünk üzleti tervet

“Teljesen úttörő dolgot csinálok, ezt nem lehet tervezni” – hallom sokszor. Pedig lehet és érdemes, mert a sikert biztosabban, hatékonyabban érheti el. Kolumbusznak is volt térképe!

Kis Ervin Egon, SmartCommerce Consulting

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Helyszín és időpont

A Growww Export Akadémiának a Google Ground ad otthont.

A Google Ground a Grund nevű szórakozóhelyen keresztül közelíthető meg. Utcafrontról kérjük egy barna fa kaput keressen, majd a szórakozóhelyen áthaladva találja meg a Google Ground-ot. A helyszínen több irányítótábla is segíti majd a tájékozódást.

Időpont: 2017. október 26. 13:00

Cím: 1082 Budapest, Nagytemplom utca 30.
Megközelítés: tömegközlekedéssel M3 metróval, majd a Corvin negyed, vagy Klinikák megállótól 5-10 perc gyalog.
Parkolás: egy sarokra, a Leonardo da Vinci utcában fedetlen, vagy a Corvin Pláza mélygarázsában fedett parkoló

 

Miért jöjjön el a Growww Export Akadémiára?

Mert a gyorsaság pénz. Nagyon sok pénz: az export nagy lehetőség az online vállalkozásoknak, azonban ehhez időben kell lépni. Egy növekvő piacra idejekorán belépve könnyedén lehet fokozatosan építkezve egy – akár jelentős – szeletet kihasítani. Később, ahogyan sokasodnak a konkurensek, majd megjelennek a nagy nemzetközi szereplők, ez egyre nehezebb lesz.

Mert a piaci helyzet előnyös. Egy darabig: amekkora akadály a magyar piac kis mérete, a nyelvi korlátok, a kulturális különbözőség a hagyományos kereskedelemben, éppen akkora lehetőség az e-kereskedők számára. Azonban ez marad mindig így.

Mert ritkán csinálunk ilyet: Évente 1-2 alkalommal tartunk szakmai napot, tréninget. Időnk nagy részében tanácsadunk, ügyfelekkel dolgozunk. Idén már csak a Growww Export Akadémián lehet velünk ebben a formában találkozni.

 

[1]: European Ecommerce Report 2017 – Ecommerce continues to prosper in Europe, but markets grow at different speeds